در بسیاری از پروژه های بزرگ از انواع داربست های مختلف استفاده می شود. که در مقالات قبل تر درباره داربست های متخلف صحبت کرده ایم در این مقاله قصد دارم درباره داربست متحرک یا همان داربست آسانسوری صحبت کنیم با ما همراه باشید. داربست از دیر باز مورد استفاده انسان ها در امور ساختمان سازی بوده است و افراد برای کار در ارتفاع های بیش از دو متر از داربست استفاده می کنند که کار آن ها را بسیار راحت نموده و باعث شده که انسان بتواند برج های بلندی را بسازد. در طول سال های طولانی نوع و جنس آن متفاوت شده است. همزمان با پیشرفت صنعت، ساخت داربست نیز پیشرفت های بسیاری کرده است و انواع مختلفی از آن ساخته شده اند. مانند داربست نمایشگاهی ، داربست فلزی، داربست متحرک و… که همین تنوع باعث شده که میزان استفاده از داربست گسترش یابد و در امور مختلفی مانند برپایی غرفه های مختلف در سطح شهر، برگزاری نمایشگاه ها، ساختمان سازی و امور مربوط به آن همواره از داربست به عنوان یکی از اجزای اصلی استفاده شود. در این مطلب قصد داریم به طور جزئی به داربست متحرک و میزان استفاده از آن در صنعت ساختمان سازی بپردازیم.

 

داربست متحرک

داربست متحرک چیست؟

در پروژه های ساختمانی که ارتفاع آن ها زیاد می باشد و یا انجام کار هایی در ساختمان سازی مانند ساخت نما برای ساختمان یا پوشش دهی یا تخریب نما ها، از داربست آسانسوری یا پلت فرم می توان استفاده نمود. استفاده از این داربست ها اجرای کار را به مراتب آسان تر می کند و صرفه جویی اقتصادی و ایمنی بالایی را به ارمغان می آورد. پلت فرم یا داربست آسانسوری کارهایی نظیر دسترسی به ارتفاع برای سیمان کاری، نماکاری و… را آسان تر می کند.

داربست آسانسوری 

برای نمونه مثالی خواهم گفت. ساختمانی ۳۰ طبقه به عرض ۳۲ متر را در نظر بگیرید. اول که برای داربست زدن در ساختمان های بیش از ۶ طبقه برای برقراری ایستایی بیشتر شما مجبور خواهید بود شصت درصد داربست اول را داربست ببندید و از دو ردیف داربست استفاده نمایید یعنی چیزی در حدود ۱۶۰۰ متر مربع داربست مورد نیاز است. برای چنین مقیاسی حداقل بیست روز زمان و ۳ دستگاه تریلی لازم است که متریال مورد نیاز را به محل مورد نظر بیاورند. همچنین حداقل ده نیروی متخصص ( با در نظر گرفتن خطرات موجود مانند سقوط از داربست به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و استفاده از مهاربند که در ایران بسیار شایع است ) لازم است. در صورتی که برای چنین حجم کاری با این دستگاه جدید فقط به یک روز زمان و سه نفر نیروی متخصص و یک تریلی لوازم نیاز هست. متخصص داربست سیما سازان در خدمت شما عزیزان می باشد. با ما در تماس باشید

بیشتر بخوانید...
انواع نمای ساختمان چیست؟

مثالی دیگر نیز برای داربست متحرک، ساختمانی بسیار شیک ولی قدیمی قصد بازسازی نمای ساختمان خود را دارد. مخصوصا در شهر پر ترافیکی مثل تهران. حال باید فضای بسیار زیادی از پیاده رو توسط داربست اشغال شود و همچنین تا چند ماه چهره نا خوشایند داربست های زنگ زده چشمان مردم و همسایگان را نوازش کند. در صورتی که با زدن یک دستگاه ( تک یا دو پایه ) و یک سکوی متحرک که روزانه چندین بار ارتفاع ساختمان را طی خواهد کرد نتنها زیبایی حفظ خواهد شد بلکه برای همگان جذاب و جالب خواهد بود به علاوه اینکه ظاهر قبلی ساختمان دیده می شود و بازسازی آن نیز قابل رویت خواهد بود.

از همه اینها که بگذریم، مهمترین نکته ایمنی داربست بسیار بالای این دستگاه است که هم محافظ جان کارگران است هم مال شهروندانی که در اطراف ساختمان هستند و ترس این دارند که هر لحظه داربست بر روی اتومبیل یا خودشان سقوط نکند.

نحوه ارائه داربست متحرک در بازار

داربست متحرک که به آن داربست آسانسوری و پلت فرم نیز گفته می شود با استفاده از تکنولوژی روز دنیا ساخته است و یکی از پیشرفته ترین داربست ها محسوب می شود. این داربست به صورت دو پایه و تک پایه  در بازار ارائه می شود.

داربست تک پایه: این مدل از داربست متحرک می تواند طول 10 متر از ساختمان را پوشش دهد. میزان تحمل بار و تعداد نفراتی که روی آن وجود دارند تا 700 کیلوگرم طراحی شده است و می تواند تا این میزان وزن را تحمل کند.

داربست دو پایه: داربست دوپایه متحرک می تواند به اندازه 23 متر عرض ساختمان را پوشش دهد. میزان تحمل بار این داربست، 1200 کیلوگرم محاسبه و طراحی شده است.

داربست متحرک

 

مقایسه داربست متحرک با داربست فلزی

داربست متحرک می تواند جایگزینی برای داربست فلزی باشد. داربست متحرک از لحاظ میزان ایمنی، میزان هزینه پرداختی کارفرمایان و میزان سرعت پیش رفتن پروژه نسبت به داربست فلزی به صرفه تر می باشد. داربست متحرک باعث می شود میزان امنیت جانی کارگر های ساختمان افزایش یابد و همین امر باعث کاهش استرس آن ها و افزایش آرامش در زمان کار می شود.

سیستم های ایمنی مختلفی که در این پلت فرم استفاده شده است باعث می شوند که در مواقع اضطراری از سقوط درابست پیشگیری شود. یکی از سیستم های ایمنی به کار گرفته شده در داربست متحرک، سیستم پاراشوت یا گریز از مرکز می باشد که در زمان های خطر که داربست در حال سقوط می باشد، وارد عمل شده و باعث قفل شدن دستگاه می شود.

بیشتر بخوانید...
لوله‌ های داربست

داربست آسانسوری همچنین یک کابل امنیتی مستقل نیز دارد که اگر در مواقع خطر هیچکدام از سیستم های ایمنی به کار رفته در دستگاه کار نکنند، این سیستم بطور مستقل وارد عمل شود و کل دستگاه را قفل نماید. البته داربست فلزی همچنان به میزان زیادی مورد استفاده صاحبان پروژه های مختلف قرار می گیرد اجاره داربست فلزی همچنان انجام می شود.

مزایای استفاده از داربست متحرک (آسانسوری)

این پلت فرم نسبت به داربست فلزی به صرفه تر می باشد.

سرویس های دوره ای آن کم هزینه می باشند.

قطعات آن مناسب بوده و در دسترس هستند.

قطعات داربست متحرک طول عمر بالایی دارند.

شرایط محیطی مخصوص ندارد و در هر شرایطی می توان آن را نصب نمود.

به این دلیل که محدودیت های داربست فلزی را ندارد، باعث بالا رفتن سرعت پیشرفت کار می شود.

نصب و راه اندازی داربست آسانسوری راحت می باشد.

حمل و نقل و تعمیر و نگهداری پلت فرم هم کار آسانی است.

برای اطمینان از اینکه داربست متحرک یا چرخ دار از حداکثر درجه ایمنی استفاده می کند، با توجه به مشخصات دقیق عملیات داربست می توان ایمنی را فراهم کرد البته باید دقت داشته باشید که جنس داربست نیز خود در ایمنی نقش مهمی ایفا می کند.

ابتدا باید تمامی اجزا داربست متحرک چک شود که درست کار می کند یا خیر

توجه داشته باشید که قبل اینکه داربست متحرک را به قسمت مشخص هدایت کنید زمین آنجا را برای محکم قرار گرفتن آن آماده کنید.

این مورد البته در بعضی داربست ها ممکن است متفاوت باشد اما در داربست های استاندارد حداکثر وزن برای باربری بروی داربست متحرک ۷۵۰ کیلوگرم می باشد.

از هیچ ماده شیمیایی بروی داربست متحرک  استفاده نکنید.

کارگرانی که بروی داربست متحرک هستند باید از یک سوپاپ اطمینان برای مهار خود استفاده کنند.

هنگام حرکت داربست باید حتماً از محیط اطراف خود آگاهی کامل داشته باشید زیرا خطراتی از جمله برق گرفتگی و سقوط بسیار شایع است.

هنگام حرکت داربست متحرک در زمین ناهموار باید به جهت چرخش قفل های چرخ ها دقت کافی داشته باشید.

 

 

 

5/5 - (3 امتیاز)
5/5 - (3 امتیاز)